Co ochutnat
Mezze: tím začíná stolování. Skládá se z malých jídel, pikantních omáček a nakládané zeleniny.
Hummus: pomazánka z vařené cizrny, oleje a tahini pasty.
Fúl: pokrm z bobů s citrónovou šťávou, bylinkami a olejem.
Éš: zdejší chléb, měkký a nadýchaný. Slouží jako hlavní příloha k omáčkám.
Košari: směs těstovin, rýže, čočky, rajské omáčky a cibulky.
Kofta: dělá se z kořeněného mletého masu, které se pomalu griluje na špízu.
Wara aanab: vinné listy plněné rýží a někdy i sekaným masem.
Pilav: rýže osmahnutá na oleji s cibulí, která je zalitá vývarem. To celé se dusí do měkka. Existují různé obměny tohoto jídla, a to přidáváním různých mas a zeleniny.
Kushari: nudlový pokrm s ořechy, rýží, hráškem, orestovanou cibulí a rajskou omáčkou.
Kabáb halla: skopový guláš s kmínem.
Kunáfa: koláč z jemných, do křupava upečených nudlí s medem a s ořechy.