Co ochutnat
Německá kuchyně je velmi mnohotvárná a díky rozloze Německa je v jednotlivých regionech i poměrně dost odlišná.
Bratwurst - grilovaná vepřová nebo hovězí klobása.
Currywurst – vepřová klobása okořeněná kari kořením.
Eintopf – hutná a hustá zeleninová polévka, ve které najdete vše, co německý dům dá - maso, klobásy či párky.
Eisbein – tradiční vařené vepřové koleno se servíruje s kysaným zelím a hořčicí. Můžete jej ale ochutnat i s bramborovou nebo hrachovou kaší.
Kartoffelsalat – bramborový salát, ovšem dost odlišný od toho, co známe od nás.
Schäufele – vepřové pečené ramínko s knedlíkem a osmaženou cibulkou.
Spätzle – vaječné nudle vařené ve vodě, podávané většinou se sýrem nebo jako příloha k masu.
Zwiebelkuchen – slaný cibulový koláč, podobný francouzskému quiche.
Schwarzwälder Kirschtorte – čokoládový dort s krémovou polevou plněný třešňovou náplní.
Stollen – štola, tradiční německý vánoční koláč, obalený v cukru.