Pozor na podvodníky! Zákazníky kontaktují lidé, kteří se vydávají za falešné zaměstnance společnosti AXA. Další informace, co dělat, naleznete zde.
 

Objevme Zanzibar, "ostrov koření"!


Na cestovatele, kteří chtějí prozkoumat ostrov Zanzibar, čekají přírodní poklady, nedotčené pláže a bohatá kultura. Zanzibar neboli Unguja, jak mu říkají místní obyvatelé, se nachází v Indickém oceánu, severně od pobřeží Tanzanie. Zanzibaru se dodnes často říká Ostrov koření, protože se zde pěstuje hřebíček, muškátový oříšek, pepř, skořice a další speciální koření. Díky bohaté historii, koření a přírodním pokladům je ostrov oblíbeným cílem turistů.

Objevme-Zanzibar,-_ostrov-koreni_!-(1).jpg

Kamenné město

Hlavní město ostrova se nachází na východním pobřeží a má krásné centrum, kde se můžete procházet úzkými uličkami a poznávat místní život. Město je zapsáno na seznamu světového dědictví UNESCO a díky přístavům a budovám v arabském stylu zde můžete pocítit setkání Afriky a Asie.

Vybavení pláže

Ostrov se pyšní krásnými plážemi i podmořským životem. Četné ostrůvky a korálové útesy jsou snem potápěčů a šnorchlařů, kteří zde najdou mořské želvy, delfíny a pestrobarevné ryby. Pláže nedaleko Stone Townu, jako například Nungwi a Kendwa, nabízejí křišťálově čistou vodu a sněhobílý písek pro ty, kteří si chtějí odpočinout.

Ostrov trávy

Za návštěvu stojí také ostrovní jídlo a koření. Na místních trzích mohou cestovatelé ochutnat proslulé ostrovní směsi koření, například kari, a seznámit se s lahůdkami místní kuchyně a životního stylu.

Koření najdete po celém ostrově, ale nejlepším místem, kde se můžete seznámit a poznat svět koření, je Farma koření na severu ostrova. Místní průvodci vás seznámí s různými druhy koření, vysvětlí vám, jak se pěstují a používají, a budete mít také možnost je vyzkoušet. Návštěva farem koření také umožňuje cestovatelům poznat místní kulturu a způsob života.

Místní obyvatelé tradičně pěstují a používají koření, které zvýrazňuje chuť a vůni pokrmů a je také zdraví prospěšné.  Použití koření je klíčovým prvkem při přípravě místních pokrmů a přispívá k přípravě chutných a bohatých jídel. Stojí za to ochutnat místní pokrmy, jako je například zanzibarské biryani, peprný a pikantní rýžový pokrm s masem, rybami nebo zeleninou, kterému místní koření dodává zvláštní chuť a vůni.

Než se však ponoříte do hor koření, nezapomeňte si sjednat příslušné cestovní pojištění!