Co ochutnat
Banica - koláč z tenoučkého těsta “kori”, druhu listového těsta, plněný ovčím sýrem a jogurtem
Baklava - sladký zákusek z těsta “kori” doplněný o ořechy a medový sos
Bob čorba - hustá fazolová polévka s rajčaty, kořenovou zeleninou, někdy doplněná o kousky uzeného masa
Gjuveč - bohatá zeleninová mísa, někdy i s masem, podávaná často s vínem
Kavarma kebap - Pečené vepřové kousky se zeleninou, balkánským kořením a feferonkami
Kebapčeta - směs řádně opepřeného mletého masa, ze kterého se připravují šišky opékané na grilu
Mussaka - v troubě zapékaný pokrm z mletého masa, brambor, rajčat a lilku. TAkové francouzské brambory na balkánský způsob
Tarator - studená polévka z jogurtu a okurek ochucená česnekem, olivový olejem, koprem a vlašskými ořechy